Sposób przygotowania:
Babka gotowana
Masło z cukrem ucierać na masę, następnie dodać kolejno po 1 jajku oraz porcji mąki zmieszanej z kartoflanką i proszkiem, mąkę dzielimy na 5 porcji kolejno dodajemy wraz z jajkiem.
Zapach najlepszy jest migdałowy.
Babkę tak przyrządzona wylewamy do formy i gotujemy 1 godz. 15 minut.
Babkę wkładamy do wrzącej wody i wkładamy tak aby woda pokrywała 3/4 formy.
Polewa kakaowa
5 łyżek kakao z mieszać z cukrem i gorącą wodą, następnie polewać łyżeczką i gładzić nożem.
Zapach najlepszy jest migdałowy.
Babkę tak przyrządzona wylewamy do formy i gotujemy 1 godz. 15 minut.
Babkę wkładamy do wrzącej wody i wkładamy tak aby woda pokrywała 3/4 formy.
Polewa kakaowa
5 łyżek kakao z mieszać z cukrem i gorącą wodą, następnie polewać łyżeczką i gładzić nożem.