Sposób przygotowania:
Babka herbaciana
1.Rodzynki przebrać, umyć, włożyć do garnuszka z herbatą i gotować 5 minut.
2. KASIĘ utrzeć z cukrem, dodać żółtka, skórkę otartą z cytryny, sól, przesianą mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.
3. Do ciasta wlewać stopniowo zimną herbatę i nadal je wyrabiać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do babkowej formy posmarowaną KASIĄ i posypać tartą bułką. Piec 50-60minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni.
5. Zimna babkę pokryć lukrem sporządzonym ze składników.
2. KASIĘ utrzeć z cukrem, dodać żółtka, skórkę otartą z cytryny, sól, przesianą mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.
3. Do ciasta wlewać stopniowo zimną herbatę i nadal je wyrabiać. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do babkowej formy posmarowaną KASIĄ i posypać tartą bułką. Piec 50-60minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni.
5. Zimna babkę pokryć lukrem sporządzonym ze składników.