Sposób przygotowania:
Babka jabłkowa ciapana
Jabłka pociapać z połową cukru i odstawić aby puściły sok.
Utrzeć: jajko, połowę cukru i oliwę.
Wymieszać suche składniki: mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
Połączyć: jabłka, masę jajeczną i mąkę razem
Nagrzać piekarnik 200* , wyłożyć ciasto na wyłożoną blachę keksową lub inną papierem do pieczenia i pieczemy 45min.
Po upieczeniu i przestudzeniu, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego!!!!!
Utrzeć: jajko, połowę cukru i oliwę.
Wymieszać suche składniki: mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
Połączyć: jabłka, masę jajeczną i mąkę razem
Nagrzać piekarnik 200* , wyłożyć ciasto na wyłożoną blachę keksową lub inną papierem do pieczenia i pieczemy 45min.
Po upieczeniu i przestudzeniu, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego!!!!!
misia53
Barwa
Nożem na desce na takie małe kawałeczki (pół cm)
Na fotce jest z przyprawą do piernika bo zabrakło cynamonu :)
glogowscy.nl
alicjab312