Sposób przygotowania:
Klasyczna szarlotka
W robocie z nożami połączyć składniki ciasta.
Zagnieść szybko ciasto i schować w woreczku do lodówki na co najmniej godzinę.
Jabłka pokrojone w kostkę wrzucić do garnka, dodać cukier i cynamon i uprażyć jabłka.
Dodać kaszę mannę i wymieszać.
Nadzienie wystudzić.
Potem tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić nią 2/3 ciasta ( dno i boki ), posypać bułką tartą.
Do formy wyłożyć jabłkami, wystający nadmiar ciasta założyć na jabłka i resztę ciasta porwać na kawałki i rozłożyć na jabłkach.
Szarlotkę piec 40 minut w 200 stopniach.
Potem oprószyć ja cukrem pudrem i zajadać.
Zagnieść szybko ciasto i schować w woreczku do lodówki na co najmniej godzinę.
Jabłka pokrojone w kostkę wrzucić do garnka, dodać cukier i cynamon i uprażyć jabłka.
Dodać kaszę mannę i wymieszać.
Nadzienie wystudzić.
Potem tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić nią 2/3 ciasta ( dno i boki ), posypać bułką tartą.
Do formy wyłożyć jabłkami, wystający nadmiar ciasta założyć na jabłka i resztę ciasta porwać na kawałki i rozłożyć na jabłkach.
Szarlotkę piec 40 minut w 200 stopniach.
Potem oprószyć ja cukrem pudrem i zajadać.
SylaUla