Sposób przygotowania:
Babka pomarańczowo-jogurtowa z serkiem
1. Masło roztopić. W dwóch osobnych miskach dokładnie wymieszać suche (mąkę, cukier, cukier z wanilią, skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i sól) i mokre składniki (lekko przestudzone masło, jaja, jogurt i sok pomarańczowy). Składniki mokre wlać do suchych, dokładnie wymieszać.
2. Keksówkę o wymiarach 21x11,5 cm nasmarować masłem i wysypać manną. Ułożyć połowę ciasta, wygładzić. Po środku, równo wylać serek. Wyłożyć pozostałe ciasto, wygładzić.
3. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka). Smacznego!
2. Keksówkę o wymiarach 21x11,5 cm nasmarować masłem i wysypać manną. Ułożyć połowę ciasta, wygładzić. Po środku, równo wylać serek. Wyłożyć pozostałe ciasto, wygładzić.
3. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka). Smacznego!
ewaeu