wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Babka jogurtowo bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto które rozpuszcza się w ustach.

Babka jogurtowo bananowa

Składniki:

Babka jogurtowo bananowa

 

  • 2 budynie o smaku bananowym
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżeczki do pieczenia
  • masło
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Babka jogurtowo bananowa
Białka ubijamy z cukrem aż powstanie sztywna pianę. Potem dodajemy żółtka i mieszamy.  Do mąki dodajemy budyń w proszku i proszek. Mieszamy.  Do masy jajecznej dodawać na przemian  wymieszaną mąkę, jogurt, i olej. Wyłożyć do wysmarowanej formy wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 45 minut. Smacznego

Tagi:

tarta