natalia383

natalia383

Kucharz
[Przepisów: 14]

Babka kakaowa bez jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto zrobiłam w Święta Wielkanocne smakowało całej rodzinie.

Babka kakaowa bez jajek

Składniki:

Babka kakaowa bez jajek

 

  • 1.5 szklanki mąki tortowej
  • szklanka mleka
  • łyżka cukru
  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • do dekoracji lukier, posypka kolorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa bez jajek
Wsypać do naczynia mąkę , cukier, kakao,proszek do pieczenia i proszek waniliowy wszystko wymięszać. Powoli dodawać olej i mleko mieszać do czasu aż powstanie jednolita masa .Gotową masę wlewać do foremki posmarowanej margaryną i posypanej mąką .Ciasto piec w piekarniku przez ok 20- 30 min w temp. 180 C.Gotową babkę polewany lukrem i posypujemy kolorową posypką

Tagi:

bez jajek