iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Babka kakaowa pulchna

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam babki. Bardzo często je piekę bo są najprostszymi dla mnie wypiekami,. Jest to babka pulchna.

Babka kakaowa pulchna

Składniki:

Babka kakaowa pulchna

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa pulchna
Miksujemy masło na pulchną masę, dodajemy po jednym żółtku oraz stopniowo cukier, dodawać stopniowo mąki wymieszane razem z proszkiem, dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, obydwie masy wykładamy do formy do baby, pieczemy godzinę w temp. 170 stopni. Wyjmujemy polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posiekanymi orzechami

Tagi:

jajko jajka