Sposób przygotowania:
Babka kakaowa z dżemem
1. Masło utrzyj razem z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku. Następnie naprzemiennie dodawaj mleko, mąkę wymieszaną z kakao i sodą oczyszczoną oraz dżem. Białka ubij na sztywno. Ubitą pianę dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
2. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy na babkę. Piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmij z formy.
3. Cukier puder razem z sokiem z cytryny utrzyj na jednolitą masę. Przygotowanym lukrem polej babkę. Wierzch posyp kandyzowaną skórką cytrynową.
2. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy na babkę. Piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmij z formy.
3. Cukier puder razem z sokiem z cytryny utrzyj na jednolitą masę. Przygotowanym lukrem polej babkę. Wierzch posyp kandyzowaną skórką cytrynową.
ciasteczka