Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Babka kakaowa Joanny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczna i prosta w przygotowaniu babka. Znakomita do kawy, na podwieczorek. Nie wymaga wiele pracy i składników.

Babka kakaowa Joanny

Składniki:

Babka kakaowa Joanny

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa Joanny
Wybijamy jajka. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Następnie przesiewamy mąkę i dodajemy do niej proszek do pieczenia i tartą bułkę. Z białek ubijamy pianę. Łączymy wszystkie składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 45 minut. Gdy babka będzie gotowa i lekko przestygnie oblewamy ją rozpuszczoną polewą. Jemy samą lub z owocami.

Tagi:

jajko tarta jajka