betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Babka kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babka o egzotycznym smaku. Polecam.

Babka kokosowa

Składniki:

Babka kokosowa

 

  • 4 jaja
  • 20 dag masła roślinnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilowy
  • 2 szklanki mąki (niepełne)
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych
  • ¾ szklanki cukru
  • Sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Babka kokosowa
Jaja, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i roztopione (schłodzone) masło. Dalej ucieramy. Wsypujemy jedno opakowanie wiórków i dodajemy sok z cytryny ( całej lub połówki). Mieszamy.Gdy wszystkie składniki się połączą gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką lub kaszą manną formy . Piec w temp. 180 st.C 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Polecam. Smacznego.