Babka kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miękką margarynę lub masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem

Babka kokosowa

Składniki:

Babka kokosowa

 

  • 4 jajka,
  • 20 dag masła lub margaryny,
  • 30 dag mąki,
  • 10 dag wiórków kokosowych,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Babka kokosowa
Miękką margarynę lub masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie ubić. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.

Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremki. Piec w około 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200°C

Po upieczeniu i wystudzeniu babkę polukrować lub polać dowolną polewą.

Tagi:

jajko jajka