Sposób przygotowania:
Dwukolorowa babka z papają
Masło roztopić na małym ogniu, wystudzić. Jajka ubić z cukrami na puszystą pianę, kolejno po trochę dodawać mąki - przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać masło, utrzeć do jednolitej konsystencji. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, a do drugiej papaję. Trochę papai zostawić do dekoracji.
Formę z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Najpierw przelać ciemne ciasto a potem jasne. Piec przez ok. 50 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temp. 175°C. Wystudzić. Z cukru i odrobiny wody przygotować lukier, polać wierzch babki, ozdobić resztą papai.
Formę z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Najpierw przelać ciemne ciasto a potem jasne. Piec przez ok. 50 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temp. 175°C. Wystudzić. Z cukru i odrobiny wody przygotować lukier, polać wierzch babki, ozdobić resztą papai.
SylaUla