Sposób przygotowania:
Babka kokosowa
Zmiksowałam mokre składniki: rozgnieciony banan, jajka, mleko, olej, sok z cytryny i cukier.
Wiórki koksowe zmieliłam w młynku, żeby były drobniejsze. Wiórki, mąkę, proszek wymieszałam, wsypałam do mokrych składników, zmiksowałam.
Formę na babkę (u mnie z kominem o średnicy 23cm) posmarowałam olejem, wysypałam bułką tartą.
Ciasto przelałam do formy, wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam 45-50 minut w temp. 170stC do suchego patyczka.
Upieczoną babkę studziłam kilka minut w formie, następnie wyjęłam i położyłam na kratce przykrytą ściereczką.
Po ostudzeniu polałam polewą i posypałam wiórkami.
Smacznego!
Wiórki koksowe zmieliłam w młynku, żeby były drobniejsze. Wiórki, mąkę, proszek wymieszałam, wsypałam do mokrych składników, zmiksowałam.
Formę na babkę (u mnie z kominem o średnicy 23cm) posmarowałam olejem, wysypałam bułką tartą.
Ciasto przelałam do formy, wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam 45-50 minut w temp. 170stC do suchego patyczka.
Upieczoną babkę studziłam kilka minut w formie, następnie wyjęłam i położyłam na kratce przykrytą ściereczką.
Po ostudzeniu polałam polewą i posypałam wiórkami.
Smacznego!
SylaUla
mariwanna
bardzo polecam i zachęcam do upieczenia;)