Sposób przygotowania:
Babka kolorowa
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę i stopniowo dodawać po jednym żółtku.
Cały czas
ucierając dodawać po łyżce oleju i maki zmieszanej z proszkiem do pieczenia (koniecznie przesiane).
Dodać białka i przemieszać aby się wszystko połączyło
.
Masę połączyć na trzy części i do każdej dodać inny budyń lub kisiel.
Przygotować foremkę babkową z kominkiem lub podłużną keksówkę.Wlewać kolejno masy ,ja wlewałam :
-masa z capucino.,
-masa cytrynowa,
-masa malinowa.
Wstawić do piekarnika na ok.50-60 minut w temperaturę 170 oC.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Białka ubić na sztywną pianę.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę i stopniowo dodawać po jednym żółtku.
Cały czas
ucierając dodawać po łyżce oleju i maki zmieszanej z proszkiem do pieczenia (koniecznie przesiane).
Dodać białka i przemieszać aby się wszystko połączyło
.
Masę połączyć na trzy części i do każdej dodać inny budyń lub kisiel.
Przygotować foremkę babkową z kominkiem lub podłużną keksówkę.Wlewać kolejno masy ,ja wlewałam :
-masa z capucino.,
-masa cytrynowa,
-masa malinowa.
Wstawić do piekarnika na ok.50-60 minut w temperaturę 170 oC.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
msewka