Sposób przygotowania:
Babka marchewkowa
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy. Jajka rozkłócamy.
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do sypkich składników dodajemy jajka, olej i marchewkę. Dokładnie wszystko mieszamy.
Foremkę natłuszczamy i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy w nagrzamym pierkaniku do 180 stopni przez 40-45 minut. Studzimy.
Białą czekoladę rozpuszczamy.
Polewamy upieczoną babkę.
Smacznego
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do sypkich składników dodajemy jajka, olej i marchewkę. Dokładnie wszystko mieszamy.
Foremkę natłuszczamy i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy w nagrzamym pierkaniku do 180 stopni przez 40-45 minut. Studzimy.
Białą czekoladę rozpuszczamy.
Polewamy upieczoną babkę.
Smacznego