gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 818]

Babka marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna babka z dodatkiem marchewki polana białą czekoladą. Świetna propozycja na świateczny stół.

Babka marchewkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka marchewkowa

 

Sposób przygotowania:

Babka marchewkowa
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy. Jajka rozkłócamy.

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Do sypkich składników dodajemy jajka, olej i marchewkę.  Dokładnie wszystko mieszamy.

Foremkę natłuszczamy i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy w nagrzamym pierkaniku do 180 stopni przez 40-45 minut. Studzimy.

Białą czekoladę rozpuszczamy.

Polewamy upieczoną babkę.

Smacznego
Babka marchewkowa
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i szczyptę soli.
Babka marchewkowa
Do sypkich składników dodajemy jajka, olej i marchewkę.