Sposób przygotowania:
Babka mandarynkowa
Jajka rozkłócamy, dodajemy miękkie masło cukier i cukier waniliowy, ucieramy na puszystą masę.
Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy.
Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ze sobą.
Mandarynki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy do masy i lekko mieszamy.
Masę przekładamy do formy na babkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut.
Upieczoną babkę posypujemy kolorową posypką.
Smacznego ;)
Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy.
Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ze sobą.
Mandarynki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy do masy i lekko mieszamy.
Masę przekładamy do formy na babkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut.
Upieczoną babkę posypujemy kolorową posypką.
Smacznego ;)
SylaUla