Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Babka marmurkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z wszystkich babek ta lubię najbardziej

Babka marmurkowa

Składniki:

Babka marmurkowa

 

  • 1 szklanka maki kartoflanej
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki kakao
  • ¾ szklanki oleju
  • 6 jajek
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa
Białka oddzielic od żółtek. Białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, na końcu olej. Wymieszać. Wlać do foremki- trochę ciasta zostawić ok. 1/3 i dodać do niego kakao. Wymieszać i wlać na białe ciasto. Piec 60-70 minut. Po wyjęciu z formy odwrócić na druga strone i posypac cukrem pudrem gdy ciasto będzie już zimne.

Tagi:

jajko jajka mak