Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier.
Na koniec dodajemy żółtka.
Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia.
Dalej ubijając dodajemy olej i wodę.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao.
Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne.
Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier.
Na koniec dodajemy żółtka.
Na mniejszych obrotach miksera dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia.
Dalej ubijając dodajemy olej i wodę.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao.
Foremkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto wykładamy łyżką na przemian jasne, ciemne.
Pieczemy 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
robaczek
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki