Sposób przygotowania:
Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami
Masło roztapiamy.
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wlewamy mleko i masło. Mikserem mieszamy składniki do połączenia. Orzechy siekamy nożem. Wsypujemy do ciasta mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, następnie ciemne.
Ciasto pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wlewamy mleko i masło. Mikserem mieszamy składniki do połączenia. Orzechy siekamy nożem. Wsypujemy do ciasta mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, następnie ciemne.
Ciasto pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego