Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Babka marmurkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto można podać na Wielkanoc.Smacznego!

Babka marmurkowa.

Składniki:

Babka marmurkowa.

 

  • 25dag.margaryny
  • 5 jajek
  • 2 szklanki i łyżka mąki
  • 8 łyżek oleju
  • szklanka cukru
  • łyżeczka octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 olejek waniliowy
  • 1 polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Babka marmurkowa.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Dodajemy proszek do pieczenia,ocet,olej i olejek waniliowy.Ponownie ucieramy.Wsypujemy 2 szklanki mąki,dodajemy ubitą pianę z jajek i delikatnie wymieszaj.Ciasto dzielimy na 2 części.Do jednej dodajemy łyżkę mąki,a do drugiej łyżkę kakao.Do wysmarowanej margaryną formy z kominkiem wykładamy ciasto z kakao,a potem ciasto białe.Pieczemy ok.40
min.w 180 stopniach.po upieczeniu polewamy je polewą czekoladową.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka