Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Dodajemy proszek do pieczenia,ocet,olej i olejek waniliowy.Ponownie ucieramy.Wsypujemy 2 szklanki mąki,dodajemy ubitą pianę z jajek i delikatnie wymieszaj.Ciasto dzielimy na 2 części.Do jednej dodajemy łyżkę mąki,a do drugiej łyżkę kakao.Do wysmarowanej margaryną formy z kominkiem wykładamy ciasto z kakao,a potem ciasto białe.Pieczemy ok.40
min.w 180 stopniach.po upieczeniu polewamy je polewą czekoladową.Smacznego.
Dodajemy proszek do pieczenia,ocet,olej i olejek waniliowy.Ponownie ucieramy.Wsypujemy 2 szklanki mąki,dodajemy ubitą pianę z jajek i delikatnie wymieszaj.Ciasto dzielimy na 2 części.Do jednej dodajemy łyżkę mąki,a do drugiej łyżkę kakao.Do wysmarowanej margaryną formy z kominkiem wykładamy ciasto z kakao,a potem ciasto białe.Pieczemy ok.40
min.w 180 stopniach.po upieczeniu polewamy je polewą czekoladową.Smacznego.