LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Babka marysia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Babka Marysia dla wszystkich Marysiów

Babka marysia

Składniki:

Babka marysia

 

  • 20 Dag mąki (wrocławskiej )
  • 12,5 Dag masła
  • 12,5 Dag cukru
  • 3 jajka
  • 1 kg jabłek
  • 3 łyżki mleka
  • pół proszku do pieczenia z paczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka marysia
Wystarczy tylko masło utrzeć z cukrem i żółtkami następnie dodać mąkę ,dobrze wymieszać z proszkiem ,dodać 3 łyżeczkami mleka i na koniec pianą z białek jabłka obrać podzielić na ósemki i ułożyć na powierzchni ciasta piec w piekarniku od 30 do 40 minut po upieczeniu wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe