Sposób przygotowania:
Babka mega czekoladowa z jajeczkami nugatowymiPrzygotowanie ciasta:
Margarynę stopić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrami. Ciągle ucierając wlewać stopniowo letnią margarynę. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać z posiekaną czekoladą i bakaliami. Delikatnie połączyć z pianą z białek.
Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej blaszki keksówki lub do formy na babę z kominem. W ciasto powciskać nugatowe jajeczka.
Etap końcowy:
Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i piec ok. 45-50 minut. Po upieczeniu wyciągamy z blaszki,studzimy. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową według przepisu na opakowaniu. Posypujemy posiekanymi truskawkami suszonymi w czekoladzie,ozdabiamy miniaturkami jajeczek.