Sposób przygotowania:
Babka o smaku pomarańczy
Jajka ubić z cukrem na puszystą,gęstą masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oaz kisielem.
Następnie wlewać powoli olej,dodać parę kropli aromatu pomarańczowego i wymieszać ze skórką kandyzowaną pomarańczową.
Przelać ciasto do formy na babkę z kominem wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ciasto powinno sięgać 3/4 wysokości formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i piec ok. 50 -55 min.
Po upieczeniu wyciągamy z formy, studzimy.
Polewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą czekoladowo-orzechową.
Następnie wlewać powoli olej,dodać parę kropli aromatu pomarańczowego i wymieszać ze skórką kandyzowaną pomarańczową.
Przelać ciasto do formy na babkę z kominem wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ciasto powinno sięgać 3/4 wysokości formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i piec ok. 50 -55 min.
Po upieczeniu wyciągamy z formy, studzimy.
Polewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą czekoladowo-orzechową.
SylaUla
Agnieszka Rec