malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Babka migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babka z polewą i migdałami

Babka migdałowa

Składniki:

Babka migdałowa

 

  • 250g płatków migdałowych
  • 150g cukru
  • 250g masła
  • 4jajka
  • pół łyżeczki proszku do piecz
  • 50g mąki
  • łyżka skórki pomarańczowej
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Babka migdałowa
Migdały posiekaj na drobno.
Masło utrzyj z cukrem na jednolitą masę.
Dodaj jajka, proszek, mąkę, migdały i skórkę z pomarańczy.
Kiedy masa jest już jednolita i sprężysta.
Na wysmarowaną i posypaną bułką tartą formę wyłóż ciasto.
Piecz 50min w 170st C.
Wystudzone ciasto polej polewą czekoladową i posyp migdałami.