Sposób przygotowania:
Babka mocno cytrynowa z makiem
Masło musi być dość miękkie najlepiej w temperaturze pokojowej jak i reszta składników. W jednej misce masło ucieram mikserem wraz z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodaję po jednym jajku dalej miksując. Cytryny dokładnie szoruję pod wodą. Skórkę z obu cytryn ścieram do utartego masła z cukrem. Z tych samych cytryn wyciskam również sok i dodaję do masy. W drugiej misce mak wstępnie mieszam z łyżką mąki. Następnie całą mąkę wraz z makiem mieszam z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i solą. Na koniec mieszam obie miski - z mąką i masą. Ciasto piekę w silikonowej foremce więc nie muszę już niczym foremki smarować. Piekę przez około 50 minut w temp 180C. wierzch można oblać dowolnie lukrem lub czekoladą i posypać ulubioną posypką