Sposób przygotowania:
Babka mocno migdałowa (z masłem migdałowym)Masa:

Masło/margarynę porządnie wymieszać z masłem orzechowym i cukrami.
Dodać jajka, zmiksować i wsypać obie mąki oraz proszek do pieczenia.
(Jak nie macie mąki migdałowej to nie będzie ogromnej tragedii. Fakt, że wpływa ona na smak, ale i bez niej babka wyjdzie smaczna. Jeśli posiadacie - użyjcie.)
Na końcu do ciasta wmieszać płatki migdałowe.
(Zamiast płatków można użyć posiekanych migdałów - bez skórki.)
Przed pieczeniem:

Masę przełożyć do blaszki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Jeśli używacie formy do babki - należy ją wysmarować masłem oraz oprószyć bułką tartą/mąką migdałową.
Pieczenie:

Babkę należy piec w lekko rozgrzanym piekarniku przez 30-40 (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
(Za długo pieczone może być zbyt suche.)
Dekoracja:

Upieczone ciasto należy udekorować za pomocą polewy i płatków migdałowych.
gusia1000