WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka babka na zimno z serka waniliowego i galaretek. Szybka do zrobienia, smaczna, orzeźwiająca, a do tego ładna.

Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango

 

  • 250 g serka waniliowego
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka z pianką mango
  • kilka okrągłych herbatników

Sposób przygotowania:

Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango

ETAP 1:

Galaretkę z pianką o smaku mango przygotować według wskazówek na opakowaniu, czyli rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i od razu przelać do silikonowej foremki. Odstawić do stężenia.

Na tężejącej galaretce ułożyć połówki herbatników.

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Chłodną galaretkę wymieszać z serkiem waniliowym.

Masę serkową wylać do foremki na galaretkę przykrytą herbatnikami. Na masie serkowej ułożyć kawałki ciastek.

Formę z babką wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Następnie foremkę delikatnie zdjąć z ciasta.

Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango
Herbatniki ułożone na warstwie z serka waniliowego
Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango
Połówki herbatników ułożone na tężejącej galaretce z pianką
Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango
Galaretka z pianką jeszcze gorąca wylana do formy
Babka na zimno o smaku cytrynowym - mango
Kawałek babki na zimno nałożony na talerzyk

Tagi:

deser