Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasto ze śliwkamiETAP 1:
Miękką margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy utrzec mikserem do białości, masa ma grudkowatą konsystencję.
ETAP 2:
Obraną marchewkę w pojemniku blendera dobrze rozdrobnić i dodać do masy, wsypać mąkę z proszkiem i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto.
ETAP 4:
Na cieście ułożyć gęsto śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie.
ETAP 5:
Zimną śmietanę ubić na sztywno razem z galaretką w proszku mikserem.
ETAP 6:
Ubitą śmietanę od razu wyłożyć na wierzch ciasta.
ETAP 7:
Posypać śmietanę posypką czekoladową i schować ciasto do lodówki.