Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasto ze śliwkamiETAP 1:

Miękką margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy utrzec mikserem do białości, masa ma grudkowatą konsystencję.
ETAP 2:

Obraną marchewkę w pojemniku blendera dobrze rozdrobnić i dodać do masy, wsypać mąkę z proszkiem i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto.
ETAP 4:

Na cieście ułożyć gęsto śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie.
ETAP 5:

Zimną śmietanę ubić na sztywno razem z galaretką w proszku mikserem.
ETAP 6:

Ubitą śmietanę od razu wyłożyć na wierzch ciasta.
ETAP 7:

Posypać śmietanę posypką czekoladową i schować ciasto do lodówki.