ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Tort z masą malinową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, łatwy torcik z masą malinową, udekorowany kremem waniliowym, posypany posypką waflową oraz przyozdobiony opłatkiem.

Tort z masą malinową

Składniki:

Tort z masą malinową

Biszkopt

Masa malinowa

Krem waniliowy

  • Torebka kremu waniliowego-mleko do kremu wg przepisu podanego na opakowaniu

Dekoracja

  • posypka waflowa
  • różyczki cukrowe
  • opłatek

Sposób przygotowania:

Tort z masą malinową

Biszkopt

Tort z masą malinową
Z podanych składników upiec ciasto biszkoptowe

Białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać. Wlać do tortownicy, piec ok. 20 min w 160 C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia i przekroić na trzy części.

Masa malinowa

Tort z masą malinową
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch

Maliny opłukać, odsączyć. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch.

Masa

Tort z masą malinową
Do margaryny z pudrem dodać maliny i nadal miksować

Do margaryny z pudrem dosypywać powoli maliny i miksować nadal.

Przekładanie

Tort z masą malinową
Krążki biszkoptowe przełożyć schłodzoną masą malinową

Krążki biszkoptowe przełożyć schłodzoną masą malinową. Wstawić do lodówki.

Krem waniliowy

Tort z masą malinową
Przygotować krem waniliowy i posmarować wierzch i boki tortu

Schłodzone mleko dodać do proszku i miksować do uzyskania jednolitej masy, wstawić na chwilę do chłodu i posmarować boki i wierzch tortu, wstawić do lodówki.

Dekoracja

Tort z masą malinową
Udekorować tort

Wyjąć tort i udekorować posypką, różami, nałożyć opłatek, wstawić do lodówki.

Chłodzenie

Tort z masą malinową

Schłodzony tort można podawać.


Tagi:

okazje