Sposób przygotowania:
Torcik - ptasie mleczkoEtap 1
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
Etap 2
3 łyżki żelatyny rozpuścić w szklance wrzątku i ochłodzić.
Etap 3
Jaja sparzamy wrzątkiem. I przystępujemy do przygotowania pierwszej warstwy. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru, dodajemy żółtka i na koniec 1/3 szklanki żelatyny.
Etap 4
Warstwę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki aby stężała. Przygotowujemy 2 warstwę tak samo ja pierwszą tylko na koniec dodajemy kakao.
Wylewamy na jasna warstwę.
Następnie przygotowujemy trzecią warstwę: śmietanę ubijamy z cukrem i na koniec dodajemy resztę żelatyny. Wylewamy na kakaową warstwę.
Etap 5
Na koniec na śmietankowej warstwie układamy maliny i zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki aby stężała galaretka.