Sposób przygotowania:
Galaretka z wędzonym kurczakiem i jajkiemGalaretka z kurczakiem 1

Włoszczyznę oczyszczamy. Zalewamy 6 szklankami wody. Dodajemy ziele, liście, pieprz. Gotujemy ok. pół godziny.
Galaretka z kurczakiem 2

Jajka gotujemy na twardo (ok. 4 minut). Obieramy ze skorupek. Dzielimy na dwie części.
Galaretka z kurczakiem 3

Kurczaka kroimy w kostkę.
Galaretka z kurczakiem 4

Brokuła gotujemy do miękkości. Dzielimy na mniejsze części.
Galaretka z kurczakiem 5

Wywar ściągamy z ognia. Dodajemy żelatynę. Mieszamy. Do filiżanek wlewamy po 2 łyżki wywaru. Czekamy aż zastygnie. Wykładamy jajka, brokuł, mięso. Zalewamy resztą wywaru. Czekamy do zastygnięcia galarety. Podajemy z cytryną.