Sposób przygotowania:
Galaretka z wędzonym kurczakiem i jajkiemGalaretka z kurczakiem 1
Włoszczyznę oczyszczamy. Zalewamy 6 szklankami wody. Dodajemy ziele, liście, pieprz. Gotujemy ok. pół godziny.
Galaretka z kurczakiem 2
Jajka gotujemy na twardo (ok. 4 minut). Obieramy ze skorupek. Dzielimy na dwie części.
Galaretka z kurczakiem 3
Kurczaka kroimy w kostkę.
Galaretka z kurczakiem 4
Brokuła gotujemy do miękkości. Dzielimy na mniejsze części.
Galaretka z kurczakiem 5
Wywar ściągamy z ognia. Dodajemy żelatynę. Mieszamy. Do filiżanek wlewamy po 2 łyżki wywaru. Czekamy aż zastygnie. Wykładamy jajka, brokuł, mięso. Zalewamy resztą wywaru. Czekamy do zastygnięcia galarety. Podajemy z cytryną.