rapunzel

rapunzel

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Babka Pani Ady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Półpłynną margarynę połączyć z resztą składników. Do połowy ciasta dodać kakao, wyłożyć do tortownicy.

Babka Pani Ady

Składniki:

Babka Pani Ady

 

  • 3/4 margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 proszek do pieczenia (na pół kg mąki)
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki zapachu migdałowego (lub innego)
  • 1/2 kg mąki krupczatki
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Babka Pani Ady
Rozgrzać margarynę, dodać pozostałe składniki oprócz kakao. Wszystko zmiksować. Do wysypanej tartą bułką tortownicy (24cm) wyłożyć połowę ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao i również wyłożyć do tortownicy. Można też podzielić ciasto na 2 miski i wykładać mniejszymi porcjami jasne i ciemne ciasto. Babkę włożyć do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piec przez około 45 minut. Po wystudzeniu można udekorować polewą.

Tagi:

jajko jajka