Sposób przygotowania:
Babka piaskowa bezglutenowa
Całe jajka ubijamy na bardzo puszystą masę przez około 5-7 minut. Nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy po łyżce cukier puder a następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z budyniami, proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu dodajemy łyżkę sody (nie będzie wyczuwalny w smaku). Miksujemy tylko do połączenia składników tak aby masa nie opadła i była dobrze napowietrzona.
Masło roztopić i dodać do ciasta. Zmiksować do połączenia. Ciasto przelać do formy z kominem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 - 60 minut do tzw. suchego patyczka.
Oprószyć cukrem pudrem.
Masło roztopić i dodać do ciasta. Zmiksować do połączenia. Ciasto przelać do formy z kominem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 - 60 minut do tzw. suchego patyczka.
Oprószyć cukrem pudrem.