Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
Przygotowanie:
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną,proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.W makutrze utrzeć tłuszcz,dodając stopniowo po 1 jajku i po 2 łyżki cukru pudru.Nie przerywając ucierania dodawać wymieszaną mąkę oraz mleko.Do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170s.c przez 50-60 minut.Lekko ostudzoną babkę wyjąć z blachy i posypać cukrem pudrem.
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną,proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.W makutrze utrzeć tłuszcz,dodając stopniowo po 1 jajku i po 2 łyżki cukru pudru.Nie przerywając ucierania dodawać wymieszaną mąkę oraz mleko.Do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170s.c przez 50-60 minut.Lekko ostudzoną babkę wyjąć z blachy i posypać cukrem pudrem.