Sposób przygotowania:
Babka piaskowa wielkanocna
Mąkę i mąkę ziemniaczaną wymieszać razem. Margarynę utrzeć z dodatkiem soli. Następnie pomału dodawać cukier i po jednym żółtku. Na sam koniec dodać startą skórkę z cytryn. Białka wbić do osobnej miski i ubić mikserem. Dodać do masy i wmieszać łyżką.
Formę na babkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą i nałożyć masę. Włożyć do piekarnika i piec ok. 55 minut w 170 st. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem.
Formę na babkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą i nałożyć masę. Włożyć do piekarnika i piec ok. 55 minut w 170 st. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem.