Sposób przygotowania:
Babka piaskowa wg Reni
Masło roztopić i ostudzić. Utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać stopniowo obie mąki i proszek do pieczenia mieszając dokładnie robotem kuchennym. Na końcu dodać masło oraz aromat. Jeszcze raz wymieszać dokładnie.
Formę z kominkiem nasmarować olejem i oprószyć bułką tartą tuż przed wlaniem ciasta. Ja piekę w piekarniku elektrycznym 90 (dziewięćdziesiąt) minut na najniższym poziomie w 140 (sto czterdzieści) stopniach z termoobiegiem. W piekarniku gazowym bez termoobiegu pieczemy 60 (sześćdziesiąt) minut w 180 (sto osiemdziesiąt) stopniach.
Po upieczeniu rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej wraz z mlekiem, a następnie oblewamy nią babkę. Posypujemy migdałami.
Smacznego!
Formę z kominkiem nasmarować olejem i oprószyć bułką tartą tuż przed wlaniem ciasta. Ja piekę w piekarniku elektrycznym 90 (dziewięćdziesiąt) minut na najniższym poziomie w 140 (sto czterdzieści) stopniach z termoobiegiem. W piekarniku gazowym bez termoobiegu pieczemy 60 (sześćdziesiąt) minut w 180 (sto osiemdziesiąt) stopniach.
Po upieczeniu rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej wraz z mlekiem, a następnie oblewamy nią babkę. Posypujemy migdałami.
Smacznego!
Magdalena88
niezły kąsek