blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Babka pomarańczowa blagro1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Babka pomarańczowa 	blagro1

Składniki:

Babka pomarańczowa blagro1

 

Sposób przygotowania:

Babka pomarańczowa blagro1
Jedną trzecią każdej z dwóch pomarańczy obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Resztę, ze skórką, pokroić w plastry. Z pozosta łych pomarańczy otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Utrzeć jajka z cukrem i szczyptą soli. Dodać 2 łyżki rumu, połowę soku, skórkę z pomarańczy. 20 dag mąki, przyprawy korzenne oraz drożdże. 7 dag masła zmieszać z pokrojoną kandyzowaną skórką pomarańczową. Wszystko wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Piec 30 min w temperaturze 180 stopni. W 1/2 szklanki wody rozpuścić cukier. Dodać pozostały sok, skórkę z poma rańczy i rura. Babkę polać sy ropem i udekorować plasterka mi i kawałkami pomarańczy.