lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka pomarańczowo-czekoladowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja rodzina miała zachciankę , zachciało im się pomarańczowego ciasta i czekolada też miała być. Więc postanowiłam pokombinować aby jedno miało i drugie. Będzie to babka bo szybko się robi i zawsze wychodzi smaczna

Babka pomarańczowo-czekoladowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka pomarańczowo-czekoladowa

 

 

  • 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy,
  • sok z całej pomarańczy

 

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • cukier puder 200 gram

 

 

  • skórka pomarańczowa kandyzowana

Sposób przygotowania:

Babka pomarańczowo-czekoladowa
1. Rozpuściłam margarynę dodałam cukier sok z pomarańczy i kakao, zostawiłam do ostygnięcia. 2. Ubiłam całe jaja dodałam do ostudzonej masy. 3. Mąki wymieszałam z proszkiem do pieczenia. 4. Dodałam do masy mąkę z proszkiem i orzechy , wymieszałam. 5. Blaszkę wysmarowałam margaryną i posypałam bułka tartą. 6. Przełozyłam masę do formy i wstawiłam na 60 minut piekłam w 170 stopniach. 7. Po upieczeniu i wystudzeniu polałam lukrem zrobionym a cukru pudru i soku z pomarańczy. 8. Udekorowałam skórką pomarańczowa kandyzowaną .
Babka pomarańczowo-czekoladowa
Rozpuściłam margarynę dodałam cukier sok z pomarańczy i kakao, zostawiłam do ostygnięcia.
Babka pomarańczowo-czekoladowa
Ubiłam całe jaja dodałam do ostudzonej masy.
Babka pomarańczowo-czekoladowa
Dodałam do masy mąkę z proszkiem i orzechy , wymieszałam.
Babka pomarańczowo-czekoladowa
Przełozyłam masę do formy i wstawiłam na 60 minut piekłam w 170 stopniach.

Tagi:

jajko tarta jajka