Babka truskawkowo-waniliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Babka truskawkowo-waniliowa

Składniki:

Babka truskawkowo-waniliowa

 

  • 250 g mąka,
  • 4 szt jajka,
  • 150 g masło,
  • 100 g cukier,
  • 250 g serek homogenizowany waniliowy,
  • 1 op kisiel truskawkowy z cukrem,
  • 1 łyżeczka sok z cytryny,
  • 4 łyżeczki proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka truskawkowo-waniliowa
Najpierw jajka dokłądnie utrzeć z cukrem do białości, dodać miękkie masło i ciągle miksując (na najwyższych obrotach) stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Na końcu dodać serek i sok cytrynowy. Miksować, aż składniki się połączą. Ciasto wyłożyć do formy (dużej keksówki) wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w temp 180 stopni (bez termoobiegu).

Tagi:

jajko jajka