Kasiiula

Kasiiula

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Babka twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka to nierozłączny element świat Wielkiej Nocy ! Przygotowanie z najbliższymi to sama radość a spożywanie jeszcze wieksza satysfakcja.

Babka twarogowa

Składniki:

Babka twarogowa

 

  • 300g mąki
  • 250g curku
  • 250g zimnego masła
  • 300g twarogu
  • 4 duże jajka
  • 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Babka twarogowa
* Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, * Do ciasta dodajemy twaróg, który wcześniej został zmielony, żółtka, i cukier waniliowy - miksujemy, * Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia - wszytsko idealnie łączymy, *Białka ubite na sztywno dodajem do ciasta * Forme wysmarowaną masłem wypełniamy ciastem Pieczemy około godziny w 180 stopniach Ostudzona babkę posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka