SUPERPRZEPIS

Babka twarogowa

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11
Babka twarogowa

Jest naprawdę pyszna!Mój mąż nie lubi suchych ciast,tą babkę lubi bo jest wilgotna!

Składniki:

Babka twarogowa

 

  • 3 jajka,
  • 15dag.cukru pudru,
  • 40 dag mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1\2szkl.śmietany,
  • 20dag.zmielonego twarogu,
  • 20dag.stopionej margaryny,
  • 20 ml.rumu lub 1 olejek rumowy,
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Babka twarogowa
Jajka utrzeć z cukrem pudrem,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,śmietanę,ser,stopioną margarynę i wszystko dokładnie wymieszać.,dodać rodzynki,rum lub olejek rumowy.Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i piec ok.60min w średnio nagrzanym piekarniku.Po lekkim przestudzeniu babkę wyjąć,polać lukrem albo polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka