gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Babka cytrynowo - serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój synek uwielbia tą babkę ...

Babka cytrynowo - serowa

Składniki:

Babka cytrynowo - serowa

 

  • 200 gram cukru
  • 3 jajka
  • 150 gram masła
  • 250 gram mąki
  • 1 kisiel cytrynowy
  • 240 gram Serka waniliowego Danio
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cytryna
  • cukier puder
  • posypka kolorowa

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowo - serowa
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy miękkie masło i całość ucieramy. Dodajemy do masy mąkę, proszek do pieczenia i kisiel w proszku. Mieszamy. Dodajemy serek Danio, cukier waniliowy i sok z połowy cytryny. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą formy na babkę. pieczemy ok 1 godziny w temp. 180 stopni. Przestudzoną babkę lukrujemy i posypujemy kolorową posypką.

Tagi:

jajko jajka