agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Babka ucierana agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna babka na każde święta.

Babka ucierana agusi

Składniki:

Babka ucierana agusi

 

  • jajek,15 dag masła,roślinnego,1,5łyżeczki proszku do pieczenia,olejek migdałowy,tłuszcz, bułka tarta

Sposób przygotowania:

Babka ucierana agusi
Masło ucieramy na pulchną masę,dodając kolejno żółtka na zmianę z cukrem.Następnie,ciągle ucierając,dodajemy mąkę i pozostałe składniki.Ubijamy na sztywno białka,ostrożnie mieszamy z otrzymanym ciastem,wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Pieczemy około 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C

Tagi:

jajko tarta jajka