dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

babka ucierana na proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tradycyjna babka z rodzynkami

babka ucierana na proszku

Składniki:

babka ucierana na proszku

 

  • 20 dag margaryna,
  • 20 dag cukier,
  • skórka z cytryny,
  • 1 paczka cukier waniliowy,
  • 3 szt. jaja,
  • 50 dag mąka,
  • 1 paczka proszek do pieczenia,
  • 15 ml mleko,
  • 20 dag rodzynki,
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

babka ucierana na proszku
Margarynę zetrzeć dodając stopniowo cukier, skórkę z cytryny, cukier waniliowy i jajka. Osobno przesiać mąkę, paczkę proszku do pieczenia połączyć to z utartą masą, dodać mleko. Dalej ucierać. Na koniec dodać rodzynki i sok z cytryny. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.