lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka w łatki noworoczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piaskowa babka w łatki to jest to co nie jadłam już od jakiegoś czasu. Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu .

Babka  w łatki noworoczna

Składniki:

Babka w łatki noworoczna

 

  • 250 g margaryny
  • 250 g cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 jaja
  • 350 g mąki Młyn Kopytowa
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Babka w łatki noworoczna
Miksujemy jaja z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Dodaje rozpuszczona i ostudzona margarynę.Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaje do masy, nadal miksuje. Do garnka wkładam połamana czekoladę i mleko i mieszam do rozpuszczenia. Do ostudzonej czekolady dodaję 1/3 część ciasta i mieszam. Smaruje formę margaryną i obsypuję bułką tartąDo formy na przemian nakładam łyżką ciasto jasne i ciemne. Piekę 60 minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu polewam lukrem .

Tagi:

czekolada