Sposób przygotowania:
Babka w skorupce
Na czubku jajek zrobić jedną dziurę wielkości palca i wylać 2 jajka do miksera. Resztę jajek możemy zużyć np.na przygotowanie jajecznicy. Aby ułatwić sobie opróżnianie jajek możemy pomóc sobie patyczkiem do szaszłyków i przebić żółtko. Jajka bardzo dokładnie myjemy a następnie wlewamy olej tak aby tłuszcz pokrył dokładnie ścianki wewnętrzne jajka. Wydmuszki układamy na blasze do pieczenia na pierścieniach wykonanych z folii aluminiowej. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Stopniowo dodajemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dolewamy wodę, olej i ocet. Ciasto przekładamy do szprycy. Wypełniamy wydmuszki ciastem do około 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Studzimy. Część ciast która wykipiała z jajek oskubać i obrać skorupkę do połowy.