mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka faszerowane w skorupkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podaje się je na ciepło i wyjada łyżeczką bezpośrednio ze skorupek.

Jajka faszerowane w skorupkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane w skorupkach

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane w skorupkach
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut). Nieobrane jajka przekrajamy wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek, wydrążamy żółtka i białka. Natkę siekamy bardzo drobno. Jajka dokładnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy natkę oraz tyle masła, by farsz był dość ścisły. Doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym. Skorupki napełniamy farszem, wyrównujemy nożem. Połówki jajek faszerowaną strona układamy na bułce tartej, a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta sie zrumieni.
Jajka faszerowane w skorupkach
Etap 1
Jajka faszerowane w skorupkach
Etap 2
Jajka faszerowane w skorupkach
Etap 3
Jajka faszerowane w skorupkach
Etap 4