A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Jajka w skorupkach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

świąteczne śniadanie w Wielkanoc nie może być pozbawione jajecznej oprawy

Jajka w skorupkach

Składniki:

Jajka w skorupkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka w skorupkach
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo i studzimy.Każde jajko kroimy energicznie na pół łącznie ze skorupką,tworząc łódeczki.Delikatnie wydrążamy jajko ze skorupki,tak by jej nie skruszyć.Jajka siekamy w drobniutką kosteczkę,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy posiekany szczypiorek,lub natkę i łączymy z dwiema łyżeczkami masła,Masę jajeczną nakładamy do skorupek i nasze jajeczne przystawki smażymy na maśle na złoty kolor.Podajemy na ciepło na ogrzanym talerzu.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka