Sposób przygotowania:
Babka w wersji letniej z truskawkami
Przygotować niezbędne składniki na babkę. Truskawki umyć, osuszyć. Masło włożyć do rondelka i roztopić je następnie ostudzić. Mąki wymieszać razem ze sobą z proszkiem do pieczenia. Formę do babki wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. w Wysokim naczyniu ubić sparzone wcześniej jajka z cukrem na jednolitą masę o puszystej konsystencji. Wsypać mąki z proszkiem do pieczenia, ubijać mikserem na sam koniec wlać roztopione masło i dokładnie wymieszać. dodać kawałki truskawek. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C i piec babkę około 50 minut. Wyjąć babkę i ozdobić wedle uznania, ja udekorowałam babkę truskawkami, które odpowiednio powycinałam nożem w taki sposób, iż wyszły kwiaty z truskawek. Ozdobić listkami mięty.